Skip to content

A2 Key and B1 Preliminary 2020 Changes

The Whys, the Whats, and the Hows

Profesori engleskog jezika koji se bave pripremom svojih đaka za međunarodno priznate Cambridge English kvalifikacije su upoznati sa činjenicom da od 2020 A2 Key i B1 Preliminary ispit postaju po svojoj formi bliži B2 First, C1 Advanced i C2 Proficiency ispitima.

Šta je to tačno promenjeno, zbog čega je došlo do promena i kako se one odražavaju na izveštavanje o rezultatima, moja koleginica Svetlana Radovančev i ja smo govorile na vebinaru održanom 14.03.2020. 

Svi zainteresovani koji nisu imali priliku da prisustvuju vebinaru, a želeli bi da se upoznaju sa novinama na A2 i B1 nivou, mogu pogledati snimak vebinara ovde 

 

 

U daljem tekstu ćemo vas približiti s temom i dati sve korisne linkove koje smo spominjali i tokom samog vebinara.

Razlog promenama

U želji da se postigne bolja usklađenost A2 Key i B1 Preliminary ispita sa ispitima višeg nivoa, Cambridge Assessment English je sproveo opsežno istraživanje među svojim klijentima (profesorima, administratorima, učenicima i roditeljima) kao i ekspertima iz Cambridge Assessment-a. Povratna informacija nakon završenog istraživanja i testiranja na kandidatima A2 i B1 nivoa rezultirala je novim formatom testa.

Izveštavanje o rezultatima

Osim promene u formatu A2 Key i B1 Preliminary ispita dolazi i do promene u izveštavanju o rezultatima. Uvode se ocene A, B i C u zavisnosti od broja bodova postignutih na Cambridge English skali. Šta je to „extended certification“ i zbog čega je bitan prilikom izveštavanja o rezultatima saznajte gledajući snimak vebinara.

Konkrente promene u formatu ispita

U samom vebinaru ove promene su detaljno opisane a o njima možete pročitati i na sajtu:

https://keyandpreliminary.cambridgeenglish.org/

Dostupni besplatni materijali

Postoji veliki broj dostupnih besplatnih materijala koje možete koristiti u nastavi kao i tokom pripremnih časova. Neki od njih su:

S obzirom na trenutnu situaciju u Srbiji u vezi sa Covid-om 19 nadamo se da će vam ovi linkovi biti od koristi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *