Skip to content

ISPITI - OPŠTI ENGLESKI

A2 Key i A2 Key for Schools

Ovo je prvi korak za polaznike koji žele da nastave napredak prema višim nivoima. A2 Key je namenjen početnicima i omogućuje sticanje potvrde osnovnog znanja engleskog jezika. Može se polagati nakon otprilike 300 školskih časova učenja i odgovara A2 nivou Zajedničkom evropskom okviru za jezike Saveta Evrope.

A2 Key sertifikat potvrđuje vašu sposobnosti korišćenja pisanog i govornog engleskog jezika na osnovnom nivou. Od vas se očekuje da razumete i koristite svakodnevne izraze i osnovne fraze, da umete da se predstavite i ispričate osnovne činjenice o svom životu, te da ste sposobni da komunicirate sa govornicima engleskog koji pričaju jasno i sporo. Ovaj ispit vam nudi šansu da otkrijete jake i slabe tačke svog znanja i logičan je korak prema B1 Preliminary i B2 First ispitima.
Ispit se sastoji iz 4 dela: Reading, Writing, Listening i Speaking. Prva tri se polažu pismeno, dok se Speaking zakazuje za drugi datum i polaže se pred dvočlanom komisijom ispitivača.

Cambridge English: A2 Key for Schools

Cambridge English ispiti sve više se koriste u osnovnim i srednjim školama svuda u svetu.Kako bi ih učinili zanimljivijim i pristupačnijim, Cambridge Assessment English nudi razne kvalifikacije koje su posebno prilagođene interesima mladih učenika. Nakon opsežnog istraživanja, razvijena je serija ispita specifičnih za rad u školi.

Cambridge English: A2 Key for Schools sledi istu koncepciju kao i standardni Cambridge English: A2 Key ispit,  a nivo znanja je isti. Jedina razlika je sadržaj i pristup temama koje su prilagođene interesima, iskustvima i okruženju u kojem žive učenici za razliku od odraslih. Sertifikat koji se izdaje nakon uspešnog polaganja ovog ispita potpuno je isti kao i da se radi o standardnom A2 Key ispitu.

Pogledajte naše ispite na  Cambridge English ScaleAko Vas interesuje sistem bodovanja ispita po nivoima pogledajte video.

Da li ste spremni da vaše znanje engleskog jezika podignete na novi nivo?

Pogledajte datume ispita i zakažite svoj termin za polaganje engleskog jezika