Skip to content

ISPITI - OPŠTI ENGLESKI

B2 First i B2 First For Schools

Cambridge Assessment English: B2 First, takođe poznat kao First Certificate in English (FCE) je najpopularniji i najčešće polagani ispit među Cambridge English Language Assessment (CELA) ispitima. Radi se o ispitu na nivou B2 prema Zajedničkom evropskom okviru za jezike Saveta Evrope, koji zahteva poznavanje svih jezičkih veština.
FCE je široko priznat u trgovini i industriji, prvenstveno ga vezuju za poslove koji uključuju kontakt s javnošću ili sekretarijske poslove u bankarstvu, avio-kompanijama, ugostiteljstvu, kao i na pojedinim fakultetima i drugim ustanovama. Ovaj se ispit obično polaže nakon otprilike 700 školskih časova učenja. Možete ga polagati kada već razumete raznovrsne tekstove, hvatate beleške dok neko govori, umete da razgovarate na različite teme i razumete ljude koji govore na engleskom na radiju ili televiziji.

Ispit ima 5 delova: Reading, Writing, Use of English, Listening i Speaking. Prva četiri se polažu u jednom danu, dok se Speaking zakazuje za drugi datum i polaže se pred dvočlanom komisijom ispitivača.

Cambridge English: B2 First for schools

Cambridge Assessment English ispiti sve više se koriste u osnovnim i srednjim školama svuda u svetu. Kako bi ih učinili zanimljivijim i pristupačnijim, Cambridge CELA nudi razne kvalifikacije koje su posebno prilagođene interesima mladih učenika. Nakon opsežnog istraživanja, razvijena je serija ispita specifičnih za rad u školi.

Cambridge Assessment English: B2 First for Schools sledi istu koncepciju kao i   B2 First ispit, a nivo znanja je isti. Jedina razlika je sadržaj i pristup temama koje su prilagođene interesima, iskustvima i okruženju u kojem žive učenici za razliku od odraslih. Sertifikat koji se izdaje nakon uspešnog polaganja ovog ispita potpuno je isti kao i da se radi o standardnom B2 First ispitu.

Pogledajte naše ispite na  Cambridge English ScaleAko Vas interesuje sistem bodovanja ispita po nivoima pogledajte video.

Da li ste spremni da vaše znanje engleskog jezika podignete na novi nivo?

Pogledajte datume ispita i zakažite svoj termin za polaganje engleskog jezika