Skip to content

ISPITI - OPŠTI ENGLESKI

C2 Proficiency

Cambridge English: Proficiency, takođe poznat kao Certificate of Proficiency in English, je najstarija i najviša jezička kvalifikacija u paleti Cambridge English Language Assessment ispita.

Radi se o ispitu na nivou C2 prema Zajedničkom evropskom okviru za jezike Saveta Evrope, dakle, najviši nivo jezičke kompetencije. Priznaju ga visokoobrazovne ustanove u mnogim zemljama, uključujući gotovo sve univerzitete u Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i poslodavci širom sveta.

Da bi se pripremili za polaganje ovog ispita, potrebno vam je oko 1.050 školskih časova učenja. C2 Proficiency sertifikatom se potvrđuje znanje engleskog koje se može porediti sa znanjem onih kojima je engleski maternji jezik.

Ispit ima 4 dela: Reading and Use of English, Writing, Listening i Speaking. Prva tri se polažu u jednom danu, dok se Speaking zakazuje za drugi datum i polaže se pred dvočlanom komisijom ispitivača.

Pogledajte naše ispite na  Cambridge English ScaleAko Vas interesuje sistem bodovanja ispita po nivoima pogledajte video

Da li ste spremni da vaše znanje engleskog jezika podignete na novi nivo?

Pogledajte datume ispita i zakažite svoj termin za polaganje engleskog jezika