Skip to content

Priprema za ispit

Postoji dosta toga što svaki kandidat/škola treba da zna u vezi sa polaganjem ispita. Radi lakšeg snalaženja podelili smo bitne informacije u 3 kategorije:

DATUMI ISPITA – Informacije u vezi sa datumom polaganja ispita možete pronaći na našoj internet stranici Datumi i cene ili pozivom na telefone 021/300 58 96, 060/300 58 96 ili 060/500 58 96. Svi pismeni delovi ispita imaju unapred određen datum i ti datumi se, na žalost, ne mogu menjati. Datum usmenog dela ispita biće naknadno određen, a kandidati će biti obavešteni putem elektronske pošte 2 nedelje pre samog ispita za koji su se prijavili.

Ispiti za decu mlađeg školskog uzrasta Young Learners  nemaju fiksni datum. Ukoliko ste zainteresovani da prijavite svoje kandidate za Young Learners  ispite (Starters, Movers, Flyers), molimo Vas da nas kontaktirate kako bismo se dogovorili oko datuma polaganja tih ispita.

Ukoliko zbog bolesti ili više sile niste bili u mogućnosti da prisustvujete ispitu, molimo Vas da kontaktirate našu kancelariju telefonski ili putem e-pošte cem@eec.rs ili info@eec.rs najkasnije 1 nedelju od datuma ispita.

REFUNDACIJA – Refundacija se vrši isključivo ukoliko kandidat propusti čitav ispit (tj. ne prisustvuje niti jednom delu ispita). Refundacija je moguća samo u slučajevima bolesti kandidata ili više sile. U slučaju bolesti, morate dostaviti lekarsko uverenje izdato u nekoj javnoj zdravstvenoj ustanovi, i svoj ispitni  raspored. Lekarsko uverenje je potrebno da dostavite našem centru najkasnije 5 dana od dana pismenog dela testiranja i biće Vam refundirano 75% cene ispita. U slučaju da ste sprečeni da izađete na ispit usled više sile, molimo Vas da nas pismeno izvestite o Vašem slučaju. Uplate za polaganje ispita ne možete prenositi na kasnije rokove održavanja istog ispita,  niti s jednog na neki drugi ispit nakon zvaničnog roka za prijavu. Refundacija nije moguća za školske ekskurzije, godišnje odmore.

UPLATA ISPITA – Ispiti se mogu platiti gotovinski u prostorijama Excalibur Exam Centre ili uplatom u Vama najbližoj banci,pošti ili elektronskim putem na žiro račun Centra. Pre uplate, molimo Vas da podnesete prijavu sa svojim ličnim podacima (imenom, prezimenom, datumom rođenja, nazivom ispita za koji se prijavljujete i mestom u kojem biste želeli da polažete ispit) preko opcije Prijava za ispit na www.eec.rs ili nam pošaljite e-mail na cem@eec.rs ili info@eec.rs.

Ukoliko se odlučite da se prijavite u Centru, te podatke ćete dati prilikom uplate.

POTVRDA O POLAGANJU ISPITA – Nakon prijave, Centar je dužan da kandidatima pošalje Potvrdu o prijavljenom ispitu (Confirmation of Entry) koja sadrži informacije o datumu, mestu i vremenu polaganja ispita. Posebno obratite pažnju na Vaš broj kandidata (Candidate Number) takođe napisan na Potvrdi (Confirmation of Entry), jer on određuje Vaše mesto u prostoriji u kojoj se organizuje ispit. Ukoliko se desi da kandidat ne dobije Potvrdu dve nedelje pre datuma određenog za ispit, molimo Vas da nas kontaktirate (tel: 021 300 58 96; 060 300 58 96; 060 500 58 96 ili info@eec.rs; cem@eec.rs).

Nakon što dobijete Potvrdu (Confirmation of Entry) obavezno proverite da li su Vaše ime, prezime i datum rođenja pravilno napisani. Ukoliko uočite nepravilnost, kontaktirajte nas.

Uz Prijavu (Confirmation of Entry) poslaćemo Vam i Obaveštenje za kandidate (Notice to Candidates) kao Spisak pravila (Rules and Regulations).

PRISTANAK NA FOTOGRAFISANJECambridge English Language Assessmentzahteva da se svi kandidati koji se prijavljuju za FCE, CAE i CPE  fotografišu na dan ispita pre samog polaganja u instituciji gde se održava ispit. Iz tog razloga, biće nam potrebna Vaša saglasnost. Ukoliko je kandidat mlađi od 18 godina, neophodno je dostaviti saglasnost roditelja. Formular ćemo Vam dostaviti elektronski nakon prijave za ispit, ili ga možete preuzeti ovde – saglasnost.

Kandidati sa posebnim potrebama (oštećenja sluha, vida, disleksija i sl.) prilikom prijave ispita treba da prilože lekarsku potvrdu kako bi ispit bio prilagođen njihovim potrebama. Za više informacija posetite Cambridge English – Special Circumstances.

Da li ste spremni da vaše znanje engleskog jezika podignete na novi nivo?

Pogledajte datume ispita i zakažite svoj termin za polaganje engleskog jezika