Skip to content

ISPITI - OPŠTI ENGLESKI

B1 Preliminary i

B1 Preliminary

for Schools

Ovaj ispit testira komunikativne sposobnosti kroz sve četiri jezičke veštine na nivou koji se nalazi na otprilike dve trećine puta prema ispitu B2 First. Na ovom nivou polaznik bi trebalo da ume da se snađe u nizu svakodnevnih situacija koje od njega zahtijevaju upotrebu engleskog jezika u svojoj zemlji ili inostranstvu u kontaktu s izvornim i stranim govornicima. Odgovara B1 nivou prema Zajedničkom evropskom okviru za jezike Saveta Evrope i za njegovo je uspešno polaganje potrebno je oko 500 školskih časova učenja.

B1 Preliminary je ispit za kandidate koji svakodnevno koriste engleski u pisanju i govoru. Na nivou B1, od vas se očekuje da razumete glavne naznake u uputstvima i javnih saopštenja, da se uspešno snalazite u većini jezičkih situacija, da umete postavljati pitanja i učestvovati u razgovoru te da umete da napišete pismo ili vodite beleške na poznatu temu.
Ispit se sastoji iz 4 dela: Reading, Writing, Listening i Speaking. Prva tri se polažu pismeno, dok se Speaking zakazuje za drugi datum i polaže se pred dvočlanom komisijom ispitivača.

Cambridge Assessment English: Preliminary

Cambridge English ispiti sve više se koriste u osnovnim i srednjim školama svuda u svetu. Kako bi ih učinili zanimljivijim i pristupačnijim, Cambridge Assessment English nudi razne kvalifikacije koje su posebno prilagođene interesima mladih učenika. Nakon opsežnog istraživanja, razvijena je serija ispita specifičnih za rad u školi.

Cambridge English: B1 Preliminary for Schools  sledi istu koncepciju kao i standardni Cambridge English: B1 Preliminary ispit, a nivo znanja je isti. Jedina razlika je sadržaj i pristup temama koje su prilagođene interesima, iskustvima i okruženju u kojem žive učenici za razliku od odraslih. Sertifikat koji se izdaje nakon uspešnog polaganja ovog ispita potpuno je isti kao i da se radi o standardnom B1 Preliminary ispitu.

Pogledajte naše ispite na  Cambridge English ScaleAko Vas interesuje sistem bodovanja ispita po nivoima pogledajte video.

Da li ste spremni da vaše znanje engleskog jezika podignete na novi nivo?

Pogledajte datume ispita i zakažite svoj termin za polaganje engleskog jezika